FEM CONSTRUCCIONS A PSICOMOTRICITAT

ets a::/FEM CONSTRUCCIONS A PSICOMOTRICITAT

FEM CONSTRUCCIONS A PSICOMOTRICITAT

L’espai de representació a psicomotricitat permet que els nens i les nenes puguin distanciar-se de l’acció i de l’emoció viscuda en moments anteriors per tal de poder plasmar i representar, d’altres maneres, les vivències de plaer viscudes durant la sessió.

 

Alguns nens i nenes escullen fer aquesta representació individualment i d’altres, de manera natural, es van agrupant per fer una construcció col·lectiva.

 

 

 

 És un moment molt maco en què l’empatia cap a l’altre, l’ajuda en el treball en grup i la cooperació, i la voluntat de superació per construir cada vegada una torre més alta, es donen amb molta espontaneïtat.

 També hi ha nens i nenes que representen amb lletres 

Semblen petits i petites arquitectes!

 

 

 

 

3 Comments

  1. Desiree 5 març, 2012 at 15:29 - Reply

    Quines construccions més interessats….m’encanta veure que passa en els diferents ambients de l’escola

  2. Isabel 6 març, 2012 at 23:31 - Reply

    Un dia vaig poder viure en primera persona aquestes construccions i vaig al·lucinar. Em va encantar la concentració i la calma que es respirava a l’ambient i em va encantar la predisposició dels infants a aquest canvi de ritme. Em vaig adonar com aquesta estructura responia perfectament a les seves necessitats! Gràcies per l’article!

  3. […] 4.2. Jocs espontanis Els materials oberts disposats a l’abast dels infants permeten que ells mateixos duguin a terme jocs espontanis que responen a les necessitats o desitjos que tenen en aquell moment. Imatge 16 i 17: el trimestre passat fèiem servir els pals per a jugar a fer ritmes i així descarregar la tensió del procés d’adaptació. Un dia alguns infants van decidir, de forma espontània, fer-ne un altre us. Podeu veure coses similars clicant aquí. […]

Leave A Comment