REPRENEM…

ets a::/REPRENEM…

REPRENEM…

“Reprendre”… una paraula que, de forma poètica, ens pot apropar a la fortalesa, l’esperança, la il•lusió, l’alegria i a la convicció de dur a terme quelcom essencial pel nostre sentir.
Amb aquest títol volem donar la benvinguda a una nova etapa del “Bloc del dia a dia” de l’escola.

4

Un bloc que pretén ser una eina més per a construir, créixer i reflexionar tots i totes, junts i juntes, sobre el camí que dia a dia anem recorrent com a comunitat. És així com els articles i les reflexions que volem compartir amb vosaltres, neixen d’un procés cooperatiu d’observació i d’interpretació; un procés que dóna veu a les coses que els nens i les nenes viuen i fan a l’escola, creant una narració que construeix la història i la memòria de la nostra comunitat.

1

2

5

Com a professionals, el fet de poder ser narradors actius de la construcció d’aquesta història i d’aquesta memòria, ens porta sempre a un lloc on repensar i reflexionar sobre la pròpia pràctica, amb una consciència crítica, cercant el sentit i el valor dels processos que, dia rere dia, anem acompanyant.

11

12

Al mateix temps, gaudim d’una oportunitat única per afinar la nostra mirada, per connectar amb allò essencial, amb el realment autèntic i pur… perquè és des d’aquí des d’on els infants viuen.

3

9

Loris Malaguzzi deia: “ Tots els infants són intel•ligents, perquè tots els infants s’embarquen en un recorregut d’atribució de significat al món, en un procés constant de construcció de saber, identitat, valor…”
Així és com la documentació ens ajuda a atendre i entendre aquesta diversitat, a donar un valor indiscutible a les diferents maneres amb les què cada infant va construint el seu personal i original coneixement del món.

6

7

8

Aquestes narracions del dia a dia que trobareu en aquest bloc ens ajuden a donar visibilitat i reconeixement a moltes de les vivències que es donen a l’escola, connectant processos, alguns individuals i altres col•lectius, que van teixint subtilment la identitat del nostre projecte educatiu.

13

8 Comments

 1. susagana mama joel 21 Gener, 2016 en 16:06 - Respondre

  Merci

 2. estela ( mare lia el niu) 21 Gener, 2016 en 16:55 - Respondre

  quina ilusió!! gràcies

 3. Laura 21 Gener, 2016 en 17:38 - Respondre

  Tants i tants dies anant amb el meu fill a l’escola m’ha donat l’oportunitat de viure una altra manera de fer escola. Una escola on el respecte, la calma i la sensibilitat són els grans protagonistes. Estic feliç de formar part d’aquesta comunitat. Una gran escola i unes grans profesaionals. Mama Aarón P3 Lumière

 4. Laura 21 Gener, 2016 en 21:31 - Respondre

  Mmm m’encanta! Aquesta escola crec que es mes una escola per pares que per nens…ells fan el que els hi es innerent, jugar i aprendre de les experiencies…pero pels pares es fer una desprogramacio del xip que portem posat i mirar les coses des d’una altra perspectiva, des del respecte per l’essencia. Gracies!!❤️ Laura, mami d’en Diego, la cova

 5. Anna 23 Gener, 2016 en 20:45 - Respondre

  Moltes gràcies per compartir!!

 6. Sandra (mare de la Nora, 2n) 24 Gener, 2016 en 8:42 - Respondre

  Em sento feliç de formar part d’aquesta gran comunitat i reprendre el meu camí al vostre costat. Gràcies per fer-ho possible!

 7. Sandra Mamá de Olivia Espurna 27 Gener, 2016 en 23:07 - Respondre

  Reemprender da mucha ilusión, verles como trabajáis también!
  Gracias por retomar este blog tan “propio de esta comunidad educativa”.
  Gracias Miren por tu dedicación y por la dedicación del resto del equipo.

 8. Montse 10 Febrer, 2016 en 17:05 - Respondre

  Quina escola envidiable

Deixeu un comentari