Fa unsdies que al taller d’Everyday sciences vam introduir els imants. Fins ara hem descobert que els imants s’enganxen als cargols, a les culleres, a les claus, als clips i, fins i tot, a les maquinetes que tenim al Laboratori dels sentits! Però resulta que no s’enganxen a la pell, ni a les pedres. L’altre dia vam proposar dividir els objectes en dues safates segons si s’enganxaven als imantso no.

De seguida un grup de nenes va començar a fer comprovacions. Hi havia objectes que ràpidament vam poder classificar, però la pinça de fusta va generar molts dubtes, així que vam haver de tornar a fer algunes comprovacions. Finalment, vam observar que sí que s’enganxava a l’imant i vam col·locar la pinça a la safata amb els altres materials que també s’enganxaven, com els candaus i unes bales de color gris.

Alguns nens i i nenes van assegurar que els materials que s’enganxaven als imants eren de metall i que per això s’enganxaven. Però ens va sorgir un gran dubte: s’enganxaria també aquesta pinça trencada? Alguns deien que sí i d’altres que no. Després de comprovar-ho, vam veure que no. Aleshores no enteníem res de res.

Com és que la pinça sencera sí que s’enganxava i la trencada no? Ningú ho tenia gaire clar, així que encara continuem amb el dubte, però segur que, tard o d’hora, ho descobrirem.