L’ESCOLA CONGRÉS INDIANS ÉS UNA ESCOLA PÚBLICA AMB UN PROJECTE EDUCATIU QUE ES BASA EN ELS PRINCIPIS DE L’EDUCACIÓ VIVA I ACTIVA

L’Escola Congrés-Indians naixia el gener de 2010 després de rebre la proposta d’iniciar aquest centre per part de la inspecció del Consorci d’Educació de Barcelona. Fruit d’un gran esforç per part de tot l’equip docent i de les famílies, i d’un treball intens i ple d’emoció i il·lusió, el setembre de 2010 obríem les portes de l’escola. A l’altre costat de la tanca ens trobàvem amb cinquanta infants de P3 il·lusionats per descobrir què els esperava a dins, i un gran gruix de famílies emocionades per aquest inici.

Aquí està la màgia d’aquest projecte. Aquí està la màgia del nostre dia a dia: la il·lusió, el desig de participar i col·laborar, l’emoció per compartir, l’afany de, junts i juntes, dalt del mateix vaixell, tirar endavant un projecte no només educatiu, sinó un projecte de vida que ens acompanyarà a tots i a totes al llarg de molts anys.

Als infants, perquè aquí cercaran un acompanyament respectuós que els farà sentir, cada dia, que cadascú és com és i que està molt bé com és.

A les famílies, perquè trobaran en aquesta escola l’acompanyament que necessitin, i sentiran que junts i juntes compartim la il·lusió i l’esforç pel creixement dels seus fills i filles.

A les mestres, perquè l’entorn que estem creant ens acompanya en el nostre creixement personal i professional. L’escola és el nostre somni fet realitat; un acompanyament respectuós amb els processos de vida dels infants que dóna sentit a la nostra tasca docent.

I tot dins d’un marc de respecte i de cura. L’essència del projecte, la clau i la màgia de tot plegat:

CUIDAR LES PERSONES, CUIDAR-NOS ENTRE TOTS I TOTES, SENTIR-NOS ESTIMATS I ACCEPTATS.

Queda molt de camí per recórrer, però l’important és que el fem plegats.
Gràcies a tota la comunitat educativa per tantes il·lusions compartides, per estar tan a prop nostre.