Passejar per l’escola durant les estones en què compartim el temps amb les famílies és el reflex de la col·laboració, la confiança, el respecte i la complicitat de les famílies en relació a l’escola.

L’escola és un espai obert a les famílies, en el sentit més ampli de la paraula.

Per un costat, l’escola disposa d’un espai familiar, on les famílies poden compartir temps i ser-hi sempre que els hi vingui de gust. Aquest espai és un gran motor de l’escola ja que afavoreix la participació de les famílies, la relació amb les persones de l’equip de l’escola i les relacions humanes.

Obrint l’escola a les famílies hem assolit un dels grans objectius que teníem en la construcció d’aquest projecte d’escola: crear un entorn humà on les persones ens relacionem, abans de res, com a persones, més enllà de les nostres funcions o responsabilitats dins de l’escola. L’escola és un espai de confiança i familiaritat i valorem molt els vincles afectius que s’han creat amb les famílies i entre les famílies i que són un fonament molt fort pel projecte i per la posterior incorporació de noves famílies i de nous infants. Vivim amb molta il·lusió l’arribada i l’acollida de noves famílies i sentim que, des de ben aviat, es senten part de la nostra Comunitat Educativa.

La majoria de persones que ens visiten, que ens venen a conèixer, senten una gran admiració  per la implicació de les famílies a l’escola, i per les relacions humanes entre les famílies i l’equip de l’escola. Passejar per l’escola durant les estones en què compartim el temps amb les famílies (moments de rebuda, temps d’acollida…) és el reflex de la col·laboració, la confiança, el respecte i la complicitat de les famílies en relació a l’escola.

Aquesta participació, complicitat, credibilitat, confiança… són, sens dubte, un dels motors del nostre projecte d’escola i el que dóna un sentit real a l’escola com a projecte de vida pels infants, per les famílies i per l’equip.