A partir de les vuit del matí, alguns nens i nenes de l’escola comencen a arribar. El “Good morning, how are you?” comença a sonar, ja que aquesta primera hora es fa en anglès. Hi ha infants que es mostren més actius i alegres i n’hi ha d’altres que encara preferirien seguir al llit. El que és comú en tots ells és la necessitat de compartir uns segons o uns minuts amb els familiars que aquell dia els han acompanyat a la Mediateca. Després d’un petó ben fort, d’una gran abraçada, d’un “T’estimo” o d’un simple “Good bye” els infants s’acomiaden de la família, s’acosten a l’acompanyant que hi ha a l’ambient i observen quins companys ja han arribat. Pensen durant uns segons quina activitat volen fer i busquen el material que necessiten.

Fins no fa gaire, les activitats que els nens i nenes realitzaven eren principalment individuals i n’hi havia que preferien, senzillament, observar el que feien els altres. No obstant, quan sentien el “Let’s read a book” la majoria d’ells s’aplegaven a l’espai de la biblioteca. Des de fa un parell de setmanes, però, sembla ser que el grupet de nens i nenes que habitualment ve a l’acollida està més unit. Ara és habitual veure tres o quatre infants al voltant d’un mateix material.

Un dia vam descobrir les possibilitats que ens oferien els blocs de construcció de colors que hi ha a la Mediateca. Des de llavors, no parem de construir “high towers”, “houses”, “cars”… Hi ha infants que prefereixen construir de forma individual; d’altres, en canvi, pregunten als companys si volen col·laborar-hi. També hi ha altres nens i nenes que gaudeixen molt compartint aquest joc amb l’acompanyant.

Al llarg d’aquests mesos hem après la importància de respectar les pròpies creacions i les dels altres. Sabem que no podem posar una peça en una construcció que no és nostra, sense abans haver demanat permís. No sempre és fàcil acceptar que un company no ens deixa col·laborar en la seva creació; no obstant, cada dia que passa som més capaços de gaudir tot observant el que fa l’altre, encara que no ens deixi posar la darrera peça que fa caure la “high tower”.