Aquest curs, en els tallers d’art de P4 i P5, tenim la sort de comptar amb el suport de la Clara, mestra de l’escola. Ella parla únicament en anglès. De fet, molts infants creuen que gairebé no entén el català i això va molt bé a l’hora de fer immersió. Fins i tot alguns infants, quan els recordem que la Clara no domina massa la nostra llengua, li parlen més a poc a poc!

El taller que estem fent ara  des de la Casa azul, és totalment en anglès.

La Clara comença explicant-nos una història que va passar a la Sabana africana. Us en farem cinc cèntims:

Hi havia una GIRAFFE que estava molt HUNGRY i que anava als TREES a menjar amb el seu LONG NECK.

Resulta que lluny, amagat entre les herbes, hi havia una BIG LION que també estava molt HUNGRY i, la GIRAFFE menja que menja, EAT que EAT, no se’n va adonar.

A prop, hi havia un MOUSE que la volia advertir i li cridava i cridava: “GIRAFFE, GIRAFFE!!A LION!!” Però la GIRAFFE, no el sentia.

Aleshores va aparèixer una ZEBRA i el MOUSE li va dir tot espantat: ZEBRA ZEBRA! HELP! HELP! Em pots ajudar a dir-li a la GIRAFFE que hi ha un LION que se la vol menjar? Jo li dic, però no em sent!

La ZEBRA li cridava a la GIRAFFE: “GIRAFFE, GIRAFFE!!A LION!!” Però la GIRAFFE, no la sentia.

Aleshores va aparèixer un ELEPHANT. El MOUSE i la ZEBRA li van demanar a l’ELEPHANT que si podia avisar a la GIRAFFE del perill del LION. Així ho va fer, però res, no sentia a ningú.

Per fi va aparèixer un PARROT. Els altres tres animals li van demanar ajuda per avisar a la GIRAFFE del perill que corria. El PARROT, FLY AND FLY fins que va posar-se a l’alçada de la GIRAFFE. La va poder avisar de la presència del LION i, per fi, la GIRAFFE va adonar-se del que estava passant. Tots junts van córrer FAST i FAST FAR AWAY i el LION es va quedar mort de gana mig enfadat mig trist perquè no havia pogut menjar res.

Després d’explicar el conte, la Clara ha proposat  que dibuixessin l’animal que els feia més gràcia i que, després, tornaríem a explicar la història, aquesta vegada representant el personatge que havia  escollit cada infant.

I així hem anat dibuixant, ajudant-nos de fotografies que ens facilitaven la tasca i ens permetien fixar-nos en els detalls.

Una GIRAFFE.

Primer les quatre potes, el cos, el coll, la cara amb els ulls i la boca, les orelles i les banyes.

Més GIRAFFES

Una ZEBRA.

Primer quatre potes, després el cos, la cara amb ulls, boca i orelles, i el pèl!

Més ZEBRAS

Algun PARROT

Altres coses…

I alguns MOUSES.

El ratolí de la foto té la cua més llarga.

Doncs res, se li allarga!

I per fi, la representació.