Aquesta entrada al blog ha estat realitzada per l’Amanda, l’Ariadna, el Daniel, la Joana, la Kadia, la Lea, la Lúa i la Rebeca en representació dels infants de tercer.

Aquest  febrer  els  infants  de  tercer  vam  sortir  de  colònies  a  Juneda,  a  una  casa  molt  bonica  que  era  un  camp  d’aprenentatge  que  es  deia  Les  Obagues.  Vam  estar-hi  tres  dies  i  dues  nits.  Ens  ho  vam  passar  molt  bé.

1

2

3

4

Vam  fer tres  grups  de treball  i  cada  grup  va  fer  quatre  activitats:

  • La granja
  • Apicultura
  • Forn
  • Juneda

A l´activitat  de la granja vam munyir vaques, netejar les quadres dels cavalls i de les vaques, vam veure com va nèixer un pollet, vam recollir els ous de les gallines i vam donar de menjar  a tots els animals. Vam veure porcs i vam estar amb ells sueltos. També vam tocar conills i vam agafar ovelles i gallines.

5

6

7

8

9

10

11

 

13

14

15

16

17

18

19

L’activitat d’apicultura al principi donava cosa pero després ja no, era més xulo. Amb un fumador fèiem un simulacre d’incendi a les abelles aleshores sortien “cames ajudeu-me” i les podíem veure i agafar el quadre i també mirar si hi havia una abella reina. Hi ha tres tipus d’abelles: l’obrador , la reina i l’abellot (el mascle ). Després vam anar a la casa i vam provar diferents tipus de mel i vam fer una creació amb cera d’abella.

20

21

22

23

24

A l’activitat del forn vam fer pa i coca que ens vam menjar  per dinar, sopar i esmorzar.

25

26

27

28

30

29

L’activitat de Juneda consistia en anar sols  pel poble contestant preguntes en un full amb un mapa. Vam haver de preguntar a les persones de Juneda que eren molt simpàtiques. Un  grup que estava fent aquesta activitat es va trobar el Puc , un gos de les Obagues. El van agafar i el van portar tota l’estona  amb ells  fins al museu  de  Juneda  on hi havia una exposició  que es deia “Colors de la Terra ” i hi havia un esquelet que creien que era d´un rei que havien enterrat amb els seus 2 gossos. Algun grup va  tornar de Juneda que ja era fosc.

31

32

33

A l’ activitat de la granja ens van explicar que els  animals estaven allà per aprofitar-nos d’ells : nosaltres els cuidàvem i ells ens donaven coses a canvi ( llet , ous, carn, adob, ect.). En aquesta fotografia es veu tot el procés de la granja que beneficia la ”vida” de la casa. Està tot connectat.

35

Va ser molt divertit i alguns de nosaltres no volíem tornar a Bcn i volíem ser grangers.

34