“Reprendre”… una paraula que, de forma poètica, ens pot apropar a la fortalesa, l’esperança, la il•lusió, l’alegria i a la convicció de dur a terme quelcom essencial pel nostre sentir.
Amb aquest títol volem donar la benvinguda a una nova etapa del “Bloc del dia a dia” de l’escola.

4

Un bloc que pretén ser una eina més per a construir, créixer i reflexionar tots i totes, junts i juntes, sobre el camí que dia a dia anem recorrent com a comunitat. És així com els articles i les reflexions que volem compartir amb vosaltres, neixen d’un procés cooperatiu d’observació i d’interpretació; un procés que dóna veu a les coses que els nens i les nenes viuen i fan a l’escola, creant una narració que construeix la història i la memòria de la nostra comunitat.

1

2

5

Com a professionals, el fet de poder ser narradors actius de la construcció d’aquesta història i d’aquesta memòria, ens porta sempre a un lloc on repensar i reflexionar sobre la pròpia pràctica, amb una consciència crítica, cercant el sentit i el valor dels processos que, dia rere dia, anem acompanyant.

11

12

Al mateix temps, gaudim d’una oportunitat única per afinar la nostra mirada, per connectar amb allò essencial, amb el realment autèntic i pur… perquè és des d’aquí des d’on els infants viuen.

3

9

Loris Malaguzzi deia: “ Tots els infants són intel•ligents, perquè tots els infants s’embarquen en un recorregut d’atribució de significat al món, en un procés constant de construcció de saber, identitat, valor…”
Així és com la documentació ens ajuda a atendre i entendre aquesta diversitat, a donar un valor indiscutible a les diferents maneres amb les què cada infant va construint el seu personal i original coneixement del món.

6

7

8

Aquestes narracions del dia a dia que trobareu en aquest bloc ens ajuden a donar visibilitat i reconeixement a moltes de les vivències que es donen a l’escola, connectant processos, alguns individuals i altres col•lectius, que van teixint subtilment la identitat del nostre projecte educatiu.

13