Per segon any consecutiu, Daniel Jordà i el seu equip de La Trinidad Panes Creativos ha obert les portes del seu obrador als infants de P5.

Tot i ser el mateix obrador el que hem visitat, el mateix recorregut el que hem fet per anar-hi, les mateixes cares les que ens hem trobat i la mateixa massa la que hem tocat i olorat, aquesta experiència ha estat molt diferent a la de l’any anterior.

El sentit dels carrers ha canviat, ara caminen per uns carrers ja trepitjats, cap a un lloc que ja coneixen… Aquest coneixement aporta als infants una seguretat que fa que l’experiència canviï, permetent que es relacionin  amb l’entorn i els adults d’una manera molt més autèntica i significativa.

6

A l’arribada a l’obrador els infants saludaven al Daniel amb molta alegria i entusiasme, de la mateixa manera que es saluda a un familiar llunyà després de molt temps sense veure’l.

Alguns li preguntaven: – Daniel te’n recordes de mi? – Recordes el meu nom?

Altres recordaven en veu alta amb quins companys van anar a l’obrador el curs anterior.

8

La repetició d’un mateix fet ofereix als infants una estructura sòlida, que els ajuda a sentir-se segurs per poder explorar coses noves, inventar, crear, etc. Aprofundint en la recerca de nous matisos.  

1

10

9

Les experiències que són viscudes des del món sensorial i acompanyades per la seguretat d’un entorn conegut apropen als infants a un aprenentatge molt més ric  i significatiu.

11

Al mateix temps es potencia el vincle i la complicitat entre l’infant i l’adult.

3

4

IMG_2215

12

13

10

A la tornada a l’escola, entre mossegada i mossegada de pa, el infants anaven preguntant:

– L’any que ve tornarem, oi?

2

 Els ritus, tot i que siguin un cop a l’any, fan que aquell dia sigui diferent dels altres, aquelles hores diferents a moltes altres.

Pels infants de COSMOS i ELS 4 GATS aquesta segona trobada en el forn de pa i amb el Daniel ha estat la constatació de com un entorn conegut proporciona als infants una estructura on poder créixer amb confiança.

Gràcies Daniel!!