Cada dia oferim, a l’estona d’ambients lliures, un ambient exterior. El jardinet o el pati s’omplen del meravellós món simbòlic dels infants.

Al jardinet, els infants gaudeixen del contacte directe amb la natura… els arbres, la terra, les plantes, les pedres, els troncs,les fustes…els acompanyen en les seves històries i vivències diàries passant a formar part, d’aquesta manera, de la seva evolució. Hi ha molts estudis i investigacions científiques que ens afirmen que el contacte amb la natura augmenta la salut dels infants.

Hi ha infants que al jardinet fan menjars màgics, busquen llavors o fan sopes amb sorra, fulles i aigua.

Altres gaudeixen compartint contes en un entorn privilegiat, envoltats dels ocells, de les flors i de la tranquil.litat que ens aporta la natura.Els pirates i els cavallers arriben cada dia al jardinet amagant-se entre els arbres, i creant vaixells pirates amb troncs i pedres. Viuen veritables històries i la natura els ajuda a sentir amb més intensitat el seu joc simbòlic.

Hi ha moments que simplement observen la bellesa de la natura: les papallones, les abelles, els colors de la flors, els sons dels ocells….

Altres vegades, algun petit detall fa que s’inicïi una gran història: una proposta d’unes pedres començant un camí, una petita insinuació que fa que molts infants s’engresquin a fer un gran camí de pedres i fustes fins a la caseta…

Per cert, vigileu quan aneu al jardinet perquè entre els arbres tenim micos i aranyes!