El taller de música és un espai que els infants viuen amb molta emoció. Cada dia els adults preparem la saleta de manera que quedi un espai ampli per poder ballar, fer rotllanes, tocar instruments… i perquè puguem moure’ns amb la intensitat que el cos ens demani!

A l’arribar, anem entrant a la sala lentament, i mentre escoltem la cançó “Hola hola!”, ens anem asseient al voltant de la catifa i fem una rotllana.

És el primer moment de la sessió. Ens diem “hola” cantant diferents cançons i tocant la guitarra plegats i plegades… És un moment especial, de reconeixement, de grup, de benvinguda… I un espai molt relaxat i agradable!

En aquest primer moment, també fem molts ritmes amb diversos elements i amb cançons diferents. Amb els pals de fusta piquem a terra, fem sons i variem la intensitat del so. A vegades piquem molt molt molt fort i, de cop i volta, baixem la intensitat i piquem molt molt molt fluixet. És divertidíssim! Ens fa riure molt!

El segon moment de la sessió és l’espai que anomenem de “Moviment i dansa”. Ballem intensament i deixem que la música i el cos ens portin. Algunes músiques ens fan córrer molt per la sala i ens porten a un moviment molt intens; altres músiques ens relaxen, i ens fan baixar el ritme. I també juguem a les estàtues… quan para la música no ens movem gens! (tot i que se’ns escapa una mica el riure…!)

A vegades, a meitat de la sessió, entra algú a la saleta (a buscar alguna cosa, per exemple) i sovint s’afegeix un instant a ballar amb nosaltres! Aquesta música tant “marxosa” contagia a qualsevol!!!!!

Un dels moments que esperem amb més il·lusió és el ball del “Chuchua”!!!! És divertidíssim! Suem molt i riem molt, i quan acabem necessitem fer una relaxació molt profunda per poder passar al següent moment de la sessió.

Per poder fer aquesta relaxació primer posem una música relaxada i ballem al ritme de la música… Fem el cuc i ens anem desplaçant cap a terra per poder anar “parant el cos”.

Fins que ja sona una música molt molt molt tranquil·la i ens acabem de relaxar del tot… Tanquem els ulls, descansem i ens anem fent massatges amb teles…

I ara ja estem a punt per passar a la fase de representació, on reproduïm, a través del dibuix, el que hem viscut i sentit al llarg de la sessió…

Si no tenim ganes de fer la representació, també podem anar a l’espai de contes en anglès…

I durant la representació, creem un espai molt especial per aquells infants que tenen ganes de tocar la guitarra… Acompanyats o acompanyades per l’adult, els nens i les nenes fan el ritme de diferents cançons mentre l’adult va fent els acords perquè soni la cançó… És un espai molt bonic, especial i emotiu…