A finals del primer trimestre les mestres de P4 i P5 ens vam reunir per organitzar les tardes dels divendres. Anàvem a reiniciar els visionats de “Petit cinema” que, com sabeu, és una activitat voluntària que s’ofereix a un grup d’infants concret i cada divendres hi poden anar els infants d’un ambient determinat. Vam pensar que una altra activitat interessant per dur a terme al llarg d’aquestes tardes era la de  “Les 4 R “ ( Reciclar, Reduir, Reutilitzar i Regar) i”Les 5 R” decara al bon temps (contemplem Remullar-nos!). Com que som quatre grups, calia pensar en oferir dues activitats més: una seria “Joc configuratiu” combinat amb treball corporal (danses, expressió, teatre) i la darrera, propostes relacionades amb alguna manualitat o tècnica de dibuix i pintura.

Pensant en les famílies de l’escola i en la gran varietat d’activitats, hobbies, feines i interessos personals que sabem que tenen, se’ns va ocórrer la idea d’introduir una nova modalitat d’acompanyament de les famílies que consistia en que qualsevol persona que ho desitgés, pogués proposar una activitat per ser duta a terme al llarg d’algun divendres a la tarda.

A través del Newsletter vam fer la crida i, a poc a poc, van anar arribant propostes que hem anat fent amb els diferents grups d’infants de P4 i P5. Ens n’han arribat moltes, totes molt interessants i cal dir que a hores d’ara, algunes no les podrem realitzar per manca de temps… Ja queda poquet per acabar el curs!

Fins ara han vingut l’Arantza (mare de P3) a oferir un taller de dansa creativa, el Manel (pare de P4) a col·laborar amb “Les 4 R”, la Mar (mare de P4) a fer un taller d’estampació de gravats, la Gemma (mare de P4) i la Marta (mare de P5) a fer un taller de mitja i de telers amb llana, la Rosa (mare de P4) a fer un taller d’arracades i la Sandra (mare de P5) a fer un taller de pilotes de llana.

Està previst fer un taller de llibretes que ens ofereix la Mar (mare de P4) i un darrer taller de contes que serà a càrrec de la Pili (mare de P4).

El taller de dansa creativa es va fer en el marc de la proposta de treball corporal i la resta s’han fet emmarcats en les propostes de manualitats i dibuix i pintura.

A continuació us mostrem alguns moments viscuts al llarg d’aquests divendres, des del que hem anat fent a La casa azul.

ESTAMPACIÓ DE GRAVATS:

Primer vam gravar el que volíem deixar imprès.

grabat1

grabat2

grabat3

Després vam passar un rodet amb tinta per damunt.

grabat4

grabat10

grabat11

grabat12

grabat13

Amb uns fulls i un corró vam fer les impressions al paper.

grabat5

I… ja teníem les primeres produccions!

grabat6

grabat8

grabat9

I més…

IMG_1716

IMG_1721

IMG_1722

IMG_1724

IMG_1725

IMG_1727

MITJA:

Vam fer una primera sessió amb agulles de fer mitja.

agulles1

agulles2

Va caler força ajuda… Resultava una mica difícil però vam anar provant.

agulles3

agulles4

agulles6

Alguns vam provar teixir amb les mans.

agulles5

TELERS:

Ens va semblar que a la següent sessió podíem provar de continuar amb el treball amb la llana però aquest cop amb uns telers de cartró que ens van portar preparats.

teler8

teler9

I res… a teixir!

teler1

teler2

teler3

teler4

teler5

teler6

teler7

teler11

teler10

ARRACADES:

Aquesta tongada de tallers la vam fer amb la Rosa però la darrera sessió vam demanar-li a la Mar si podia venir a ajudar-nos ja que la Rosa aquell dia no va poder.

Començàvem triant dues imatges que ens agradessin.

arrecades

arrecades1

Les vam plastificar i retallar de nou.

arrecades2

arrecades3

arrecades4

Els vam fer un foradet per poder passar-hi la peça que permet penjar-les a l’orella.

arrecades5

Vam posar-hi els ganxos.

arrecades6

I vam decorar uns cartronets per a presentar les arracades de manera professional.

arrecades7

arrecades8

PILOTES DE LLANA:

Un grapat de llana, aigua i una pastilla de sabó.

boles1

boles2

Havíem d’anar mullant la llana amb l’aigua i amb el sabó i anar donant-li forma arrodonida, com aquell qui fa mandonguilles.

boles3

boles4

boles5

boles6

Quan ja teníem la base feta, la Sandra ens va donar la llana de colors per fer el mateix procés i folrar d’aquesta manera les pilotes de llana.

boles8

boles7

boles9

boles10

boles11

Així vam anar fent. Alguns infants en van fer moltes de mida petitona, altres en van fer una de grossa…

boles12

boles13

boles14

boles15

boles16

boles17

boles18

Ara només calia deixar-les assecar i que es fessin més dures i consistents.

L’ambient va quedar molt perfumat!

 

Fins al moment, ens han encantat totes les propostes que hem anat fent. Valorem molt positivament aquesta iniciativa i esperem continuar fent-la durant més temps.

De nou…

MOLTES GRÀCIES FAMÍLIES!