Ahir us vam anunciar la xerrada que el Jordi Mateu farà a l’escola el dilluns vinent.

Aquesta primera xerrada del Jordi Mateu serà l’inici d’algunes trobades que tenim previstes de fer al llarg del curs amb l’objectiu d’anar-nos endinsant en el projecte de l’escola de la què formem part.

El proper mes de Gener les mestres farem una segona xerrada per tal d’explicar, a nivell pràctic (i centrat en el dia a dia dels vostres fills i filles a l’escola), tot allò que haurem parlat a la primera xerrada amb el Jordi Mateu.

Segons la valoració que recollim de les experiències i si les famílies hi esteu interessades, podem completar les dues xerrades amb una trobada cap a final de curs.

A continuació us fem cinc cèntims de la figura del Jordi Mateu:

El Jordi Mateu és mestre de primària des de l’any 1990; també és psicomotrista i graduat en psicolingüística.

Ha treballat a diferents escoles de diferents països amb nenes i nens d’educació infantil i primària.

Des de fa 8 anys es dedica a la formació del professorat i a l’assessorament de centres educatius (escoles públiques d’educació infantil i primària); és assessor del Departament d’Educació sobre Innovació Educativa i Projectes.

Aquest curs, les mestres de l’escola fem un curs d’Educació Viva amb ell. Al mateix temps, alguns dies ens acompanya a l’escola per tal d’assessorar-nos a partir de l’observació directa del treball amb els infants.

Ha impartit cursos i conferències sobre diversos àmbits: l’aprenentatge de la llengua oral i escrita, la gestió de la diversitat a l’aula ordinària, el desenvolupament emocional, la relació família-escola, i l’aprenentatge autònom i vivencial.

Coordina el centre de recerca i assessorament d’educació viva (CRAEV) i col·labora en una xarxa d’escoles d’educació activa i vivencial.

És pare d’un nen de 8 anys…