Aquest matí a l’ ”Atelier della luce” ens hem trobat amb una petita sorpresa: en diferents espais de l’ambient es podien observar unes noves ombres reflectides per uns objectes que, a poc a poc, hem anat descobrint.

Tot i que eren objectes decoratius i que estaven col·locats de manera molt subtil dins de l’ambient, molts dels nens i de les nenes, quan han entrat a l’Atelier, de seguida han percebut el significat d’aquests petits detalls.

 Un dels més provocatius  ha estat el mòbil d’estels negres penjat a sobre del retroprojector. Aquesta petita provocació ha fet possible que es generés tot un joc perceptiu i sensorial a través del qual els infants han pogut experimentar les possibilitats  que ofereix la interacció entre la pròpia ombra i d’altres reflectides pels objectes.

 A més a més, aquestes noves ombres no tan sols han servit per introduir noves experiències dins de l’ambient, sinó que també ens han ajudat a percebre com des de la mirada dels infants, qualsevol petit detall pot tenir un gran sentit i valor.