Dimarts al matí el menjador de P4 i P5 es va transformar en una gran sala de fer panellets.

Al mig, una gran taula amb molts ingredients: ametlla molta, patates, moniatos i sucre per fer la massa i avellanes, pinyons, cacau i coco per condimentar-la.

Després de rentar-nos bé les mans vam entrar al menjador. A cada taula un gran bol, uns quants infants i uns quants adults. Tots junts, familiars, voluntaris, persones de pràctiques, mestres i infants vam anar barrejant els ingredients principals: 2 patates o 2 moniatos i 250 grams d’ametlla molta i 250 grams de sucre.

Vam amassar aquests ingredients per tal d’aconseguir que s’anés fent una massa compacta. Després de força amassar cada infant de la taula va anar agafant un trosset i va anar fent el seu panellet.

En van fer de petits, de grans i de gegants! En forma de bola, de conill o de galeta…  i decorats amb coco, pinyons avellanes o cacau.

Els vam anar posant en safates per portar-los a coure al forn i deixar-los preparats per poder-los menjar el dimecres a la festa de castanyada que organitzava l’AFA.

Tocar, barrejar, amassar, llepar, olorar… un seguit de sensacions que van fer d’aquesta estona un espai molt especial per experimentar amb i a través dels sentits!

Ah! I la darrera cosa i no per això la menys important: calia deixar ben net el menjador per anar a dinar després!

Gràcies a tots i totes els que ens veu acompanyar i ajudar a fer els panellets!