Las manos dan y reciben al compás, de este ritmo.

Van llenando el aire con gran harmonía,

Las manos dan y reciben con gran alegría”

Aquesta és la rima que es respirava a l’ambient d’Art  quan el Lluís va venir a l’escola a participar i acompanyar-nos durant una estona molt especial, on infants i adults ens vam meravellar amb l’art i la màgia de la papiroflèxia.

1

La Papiroflèxia els orígens de la qual es troben prop de l’any 100 DC en la Xina, va viatjar a Japó (segle VII),on se li diu Origami, i després els àrabs ho van transmetre a Europa. Els treballs  en paper són molt variats i divertits, però alhora que diverteixen, també ajuden a desenvolupar les capacitats cerebrals de qui practica aquest art de la Papiroflèxia.

2

 

3
El cervell, com ja sabem, té una gran capacitat, i cada persona la desenvolupa en funció tant del seu component genètic com del que aprèn i practica en el seu entorn. D’aquesta manera, la Papiroflèxia compleix funcions molt importants tals com:
– Desenvolupar la concentració visual i mental.

visual
– Permet desenvolupar la capacitat de visualitzar i imaginar. Això es deu al fet que l’individu parteix d’una imatge mental.

imaginar
– Augmenta la destresa i habilitats manuals.

manos

manos2
– Ajuda en la comprensió de les relacions espacials (davant, darrere, a dalt, a baix).

davantdarrera

davantdarrera (2)
– L’atenció i la memòria es veuen reforçades activament per la pràctica.

atencio

 

atencio2

Aquesta activitat manual incentiva la imaginació de l’Infant i  promou la seva expressió artística, desenvolupant la seva destresa manual (els plecs han de ser precisos i prolixos). D’altra banda aquest art ens convida, a grans i petits, a submergir-nos en un intens diàleg amb la nostra pròpia paciència i constància  per tal d’aconseguir la nostra fita,  i arribar a meravellar-nos amb un objecte que posseeix  valor incalculable de quelcom fet amb les nostres pròpies mans.

 

propmans2

propis mans3

Gràcies Lluís per aquest regal tan especial, la teva presència, la teva tendresa i la màgia de les teves mans.

final