Sempre resulta emocionant un succés extraordinari i aquest ha sigut el que s’ha donat al jardinet quan un grup d’infants han trobat que una llarga branca dels arbustos estava arrencada d’arrel.

L’han estirat ben fort i l’han alliberat de les altres branques que la subjectaven. Aquesta és la història que narra el que ha passat després.

El primer que han volgut fer un grup d’infants és tallar la branca en parts més petites i per això han començat pelant-la.

Mentrestant un altre infant treballava a l’extrem oposat rascant la branca amb una pedra per tal de separar-la.

Han anat a buscar als ambients altres eines que els podien ajudar en la seva tasca: un llapis per marcar…

… i unes tisores de paper per tallar (els adults sabem que amb unes tisores de paper no es pot tallar una branca, al menys a curt termini, però ells han necessitat viure-ho per conèixer).

Durant una estona, un altre grup d’infants ha fet de públic i ha mostrat el seu enuig cap el que estaven fent, ja que per a ells tallar un arbre era una acció molt greu. Els hi han dit que eren uns “mata-arboles” i que allò no es feia.

Després han remullat la branca perquè creien que seria més fàcil de trencar…

Però al picar amb el pal se n’han adonat que estava igual de dura.

Finalment un infant ha forçat la branca cap a un dels costats i han vist que d’aquesta manera es trencava. Tot seguit han repetit el que han vist fer i han pogut trencar-la en trossos.

La història va continuar al dia següent construint una casa amb els trossos de branca i unes teles, però aquesta història queda per la pròxima entrada del bloc.