IMG_5271

Instantànies de colònies pretén ser un recull d’alguns dels records intensos que tenim del nostre viatge. Records creats a partir de moments de relacions, de natura, de màgia, de retrobament amb els adults, de descobertes, de motxilles i lliteres, de nit i de llums. Moments per compartir amb els infants que han estat un regal ple d’emoció i sorpresa, on cada petit detall i cada situació ens ha descobert  la vida través dels seus ulls”

El compartir inclou la naturalesa tant en la tempesta com en la calma, tant de nit com de dia, i es basa en gaudir junts”. Rachel Carson.

 

foto1

INSTANTÀNIES D’ARRIBADA

Amb una motxilla  carregada d’ il·lusió, de somriures, de ganes de veure i viure aquesta aventura.

IMG_5456

fotos2

INSTANTÀNIES de simbiosi amb la NATURA

Admirar el misteri de l’univers fins arribar a la fascinació és el preàmbul del que més tard serà el desig de cuidar la natura”. Rachel Carson

IMG_5649

IMG_5484

IMG_2607

IMG_5193

IMG_5531

INSTANTÀNIES DE de JOC I EXPLORACIÓ DE L’ENTORN

Arribem a un lloc on tot el que abasta el camp de visió és verd, caracteritzat per l’amplitud del territori,  on es divisa l’horitzó, les muntanyes nevades,  on sentim l’olor de les flors i de l’herba mullada.

La natura fa que els infants connectin amb la seva essència, fent aflorar els instints més primitius i plaents. Els retorna a l’origen, a allò més autèntic, fent-los sentir que són part d’aquesta grandesa que els envolta. I és que connectar amb la natura és connectar amb un mateix.

IMG_5198

IMG_5201

IMG_5192

IMG_5461

IMG_2611

RECORDS VOLCÀNICS

El que captiva dels volcans és tant la seva magnificència com la seva vida interior. Aportant misteri i curiositat. I és que experimentar la grandesa de la naturalesa és el millor camí per sentir-se part d’aquesta.

IMG_5418

IMG_5289

IMG_5287

 
INSTANTS ANIMALS

Una relació on no calen paraules, on es parla un mateix llenguatge.

IMG_5320

IMG_5402

IMG_5371

 
RECORDS MÀGICS

Si arribem a commoure la imaginació fins arribar a entusiasmar el seus cors haurem aconseguit quelcom molt gran. M. Montessori

En aquest viatge ens ha acompanyat la presència d’un món fantàstic que ha aportat, si cap,  més meravella i expectativa. Una fantasia que se’ns dubte ha impregnat les vivències d’interpretacions màgiques i que ha permès als infants sentir un seguit d’emocions i endinsar-se en els seus sentiments.

Trobar els missatges de la fada del bosc, ajudar al follet magmàtic a aparèixer, elaborar la pols volcànica…

IMG_5241

IMG_2547

IMG_5463

Afrontar-nos a les pors perquè el desig de trobar pistes és més gran. Trobar-les i fer rituals tots junts.

IMG_2580

Rituals en els quals rescatem formes de comunicació i en els que lo simbòlic, des de la meravella, ens recorda l’origen.

IMG_5577

IMG_2591

I ens meravellem  amb les troballes del dia següent.

IMG_5615

IMG_5620

I també amb el que diuen els infants: ” però no ens els podem emportar perquè són de la natura!”

Què podem fer? I li demanem permís a la mare terra per endur-nos-els.

IMG_5623

 

INSTANTÀNIES DE RELACIONS

Per mantenir viu en un nen el seu innat sentit de meravellar-se, sense comptar amb cap tipus de do concedit per les fades, es necessita la companyia d’ almenys un adult amb qui poder compartir-lo, redescobrint amb ell l’alegria, l’expectació i el misteri del món en el que vivim”. Rachel Carson.

IMG_5256

IMG_5526

IMG_2466

 

RECORDS FINALS

El món dels infants és fresc, nou i preciós, ple de meravella i emoció. És una llàstima que per la majoria de nosaltres aquesta mirada clara que és un verdader instint per allò que és bell i que inspira admiració, es debiliti i inclús es perdi abans de fer-nos adults. Rachel Carson

 

IMG_5657

 Tot el que existeix ens xiuxiueja a l’orella viu, viu… ens abraça amb la seva bellesa, ens dóna a cada minut un missatge d’amor: només hem de mirar, escoltar, tocar… agrair i fluir en consonança amb la vida, amb la natura. Montessori.

Gràcies a tots i totes: famílies, infants i acompanyants per haver fet d’aquesta aventura una experiència que recordarem sempre amb molt amor!